Ook derde grote zoektocht naar vermiste Anja Schaap tevergeefs

1/5
Katwijk

Ook de derde grote zoektocht naar de vermiste Anja Schaap (33) uit Katwijk is tevergeefs geweest. Het Landelijk Team Onderwateringzoekingen zocht woensdagmiddag urenlang in de Binnenwatering bij de Kanaaldijk naar de vrouw die ruim een week geleden niet thuiskwam na een bezoek aan een café.

Die plek, niet ver van haar woning in de wijk Rijnsoever, werd niet zomaar gekozen. ,,We hebben informatie dat zij daar voor het laatst is gezien’’, vertelt een politiewoordvoerder. ,,Rond kwart voor vier in de ochtend.’’

Tot dit moment was Schaap voor het laatst gezien om 1 uur, in de nacht van vorige week dinsdag op woensdag, toen ze lopend vertrok bij café In den Blauwen Bock in het centrum van Katwijk. Zij kwam nooit aan bij haar huis aan de Wega in de wijk Rijnsoever.

Afgelopen vrijdag werd in een sloot bij de nabijgelegen Melkweg haar handtas met persoonlijke bezittingen gevonden. Een tweede zoektocht in een onder die straat gelegen duiker leverde maandag niets op.

Bij de nieuwe poging, woensdagmiddag in de Binnenwatering, was het water aanmerkelijk dieper dan bij de eerdere acties. Het Landelijk Team Onderwateringzoekingen gebruikte sonarapparatuur om de bodem te inspecteren. ,,Met name de randen van het water zijn scherp bekeken’’, aldus de politiewoordvoerder. ,,Maar zonder resultaat.’’

De politie blijft zoeken naar Schaap en roept burgers met tips op die te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Lees hier meer over de vermissing van Anja Schaap.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek