Familie vermiste Anja Schaap blaast zelfgeorganiseerde publieke zoektocht in duinen af

Beeld van de grootschalige zoekactie van woensdag, toen een gespecialiseerd team de bodem van de Binnenwatering afspeurde met sonarapparatuur.
© Foto Flashligt Fotografie/Stephan Bekooij
Katwijk

De familie van de vermiste Anja Schaap (33) uit Katwijk ziet af van het plan om zaterdag een publieke zoekactie in de duinen te organiseren. ,,Wij hebben geadviseerd om dat niet te doen’’, zegt een politiewoordvoerder. ,,Het zou sporen kunnen vernietigen.’’

Donderdag heeft de landelijke recherche geen grote zoekactie ondernomen naar Schaap. Drie eerdere pogingen in Katwijkse wateren leverden niets op, alleen haar handtas met persoonlijke bezittingen. Die werd vrijdag gevonden in de sloot bij de Melkweg, niet ver van haar huis in de wijk Rijnsoever.

Daar kwam de vrouw in de nacht van vorige week dinsdag op woensdag niet aan, nadat zij om 1 uur ’s nachts lopend vertrok bij café In Den Blauwen Bock in het centrum van Katwijk.

De politie heeft deze week informatie binnengekregen dat zij rond kwart voor vier ’s ochtends nog is gezien bij Kanaaldijk. Daarop werd de bodem van de aangrenzende Binnenwatering donderdag met sonarapparatuur onderzocht door een gespecialiseerd team. Dat leverde niets op.

,,Dat er vandaag geen grootschalige zoekactie is, wil niet zeggen dat we niets doen’’, benadrukte de politiewoordvoerder donderdag. ,,Het heeft onze hoogste prioriteit. Ik heb veel respect voor het werk van de recherche. We krijgen nog steeds veel tips en het bekijken van camerabeelden vergt veel capaciteit.’’

Lees hier meer over de vermissing van Anja Schaap.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.