Grote zoekactie naar vermiste Anja Schaap in Katwijks duingebied levert niets op [video]

1/12
Katwijk

Een grote zoekactie naar de vermiste Anja Schaap (33) uit Katwijk heeft vrijdag niets opgeleverd. De hele dag werd het duingebied tussen Katwijk en Noordwijk uitgekamd. De politie kreeg daarbij op de grond hulp van meer dan honderd vrijwilligers van het Veteranen Search Team, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en Staatsbosbeheer. De Kustwacht vloog met een helikopter boven het gebied.

,,Met de gigantische inzet van enorm veel vrijwilligers hebben we een héél groot gebied afgezocht’’, sprak een politiewoordvoerder. ,,Helaas zonder resultaat.’’

De grote speurtocht van vrijdag moet volgens hem worden gezien als een vervolg op de tevergeefse zoekactie van woensdag op de bodem van de Binnenwatering. ,,We hebben toen in het water gezocht, nu zijn we ons gaan concentreren op het duingebied.’’

Video: Flashlight Fotografie

De zoekactie van woensdag in de Binnenwatering werd ondernomen naar aanleiding van informatie dat Schaap vorige week woensdag voor het laatst is gezien bij de naastgelegen Kanaaldijk, rond kwart voor vier in de ochtend. Dat is een kleine drie uur nadat zij lopend vertrok bij café In Den Blauwen Bock in het centrum van Katwijk. Zij kwam nooit aan bij haar huis in de wijk Rijnsoever. Sindsdien is alleen haar handtas gevonden, in een sloot bij de nabijgelegen Melkweg.

Vooralsnog is het volstrekt onduidelijk wat er sinds kwart voor vier op die vroege woensdagochtend met Schaap is gebeurd. Haar familie besloot eerder deze week voor aanstaande zaterdag zelf een publieke zoektocht te organiseren in het duingebied, maar zag daar op aandringen van de politie vanaf. Daarbij zouden sporen kunnen worden vernietigd.

De politie richtte vrijdag dus zelf de blik op de duinen, ook doorzocht de brandweer het water achter camping Noordduinen uitgebreid. Het bracht de oplossing van het mysterie van de verdwijning van Anja Schaap niet dichterbij. Zelfs de kleinste aanwijzing werd niet gevonden.

,,Het onderzoek gaat onverminderd door’’, benadrukte de politiewoordvoerder. ,,Zichtbaar en onzichtbaar.’’

Grote zoekactie naar vermiste Anja Schaap in Katwijks duingebied levert niets op [video]
© Flashlight Fotografie

Lees hier meer over de vermissing van Anja Schaap.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.