ARC één stap verwijderd van promotie

Nick Verwoerd
Alphen aan den Rijn

De hoofdklasse komt in zicht voor ARC. De Alphenaren kenden zaterdag tegen SHO een droomstart en leidden binnen een kwartier al met 3-0. De voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar: 4-1.

DTS Ede, dat bij Nootdorp met 0-4 zegevierde, vormt nu voor de Racing het laatste obstakel in de strijd om promotie.

Lees hier meer: Tegen SHO kent ARC een droomstart [video]

SHO werd op sportpark Zegersloot volkomen overrompeld. De furieus gestarte thuisploeg kwam al in de derde minuut op voorsprong door goed doorzetten van Coen de Groot. Vlak erna schoot Luuk Samsom vanaf zo’n 25 meter de bal fraai in de bovenhoek.

Op aangeven van Samsom besliste De Groot het duel daarna al heel vroeg: 3-0. Dat werd ook de ruststand, omdat een poging van Lionel Frederik slechts de lat raakte en Cas Knoester een riante kans onbenut liet.

Na de pauze trachtte SHO machteloos iets aan de achterstand te doen. Dat lukte pas in de slotminuut, toen Bob Vermunt een strafschop verzilverde. Zo werd het 4-1, want eerder tekende Frederik al voor een vierde Alphense treffer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.