Leidse Bijenmarkt afgelast wegens harde wind

Leiden

De Leidse Bijenmarkt is zaterdag afgelast. Er staat te veel wind om de veiligheid van deelnemers en bezoekers te garanderen.

’Lieve mensen, met pijn in ons hart hebben we in overleg met de kraamverhuurder moeten besluiten om de Bijenmarkt af te gelasten’, laat de organisatie weten op Facebook.

De markt trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door het hele land zijn evenementen afgelast. De muziekfestivals Pleinvrees in Amsterdam en Drift in Nijmegen hebben hun programma voor zaterdag geschrapt. Ook evenementen als de Pinksterfair in Midwoud, het Kaas & Couscousfestival in Gouda, de Cuneradag in Rhenen, Band in de Tent in Culemborg, FantaSea in Breskens en de Hanzedagen in Doesburg gaan niet door, evenals de jaarmarkten in Nieuwe Pekela en Eelde en de Pinkstermarkt in Ermelo.

De organisatie van The Hague Pride heeft alle activiteiten voor 17.00 afgeblazen, alles daarna vindt wel doorgang. Dat betekent dat de Pride Walk en Royal Rainbow Parade zijn geannuleerd.

Het waait in het hele land hard. Aan zee is de wind stormachtig met kans op zware windstoten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.