Woensdag buitenspeeldag Zoeterwoude

Gerard van der Hoeven
Zoeterwoude

Oud Hollandse spelletjes staan woensdag 12 juni op het programma van de buitenspeeldag in Zoeterwoude.

Die wordt gehouden op het speelterrein achter de Jan van Banningstraat. Daar kan de jeugd van de basisschool zich uitleven. Het festijn begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur

Wat zijn Oud Hollandse spelletjes? Linda Mooijman, nauw betrokken bij de organisatie, vertelt: „De kinderen kunnen spekhappen, spijker poepen, sjoelen, stoepkrijten, elastieken en noem maar op. We hebben ook activiteiten van de huidige tijd. Er is muziek, glittertattoos en er is een clown. Actieve leden van de scouting helpen ons en die zijn altijd creatief en komen met leuke spellen. Dankzij de steun van winkeliers en bedrijven kan de jeugd prijsjes winnen. Dat maakt het toch extra spannend. We zijn er klaar voor, hebben er veel zin in dus laat de jongens en meisjes maar komen.”

Linda Mooijman laat nog weten dat de Buitenspeeldag geen vorm is van kinderopvang. „In voorgaande jaren merkten we dat kinderen bij ons werden afgezet en een of beide ouders zelf gingen winkelen. Dat is niet de bedoeling. Dan kan je als ouder beter zelf meehelpen om de Buitenspeeldag tot een succes te maken.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.