Zondag weer wielerdag in Zoeterwoude

Gerard van der Hoeven
Zoeterwoude

De 38ste editie van Wielerdag Zoeterwoude staat komende zondag op het programma.

Die dag is de dorpskern afgesloten voor het overige verkeer en hebben de wielrenners vrij spel. Het eerste criterium begint om 11.30 uur, rond 18.00 uur zijn alle prijzen verdeeld.

In Zoeterwoude is de wielerdag al decennia lang een mix van officiële wedstrijden van de wielerbond tot de plaatselijke recreanten en de jeugd van de basisscholen. Die formule slaat nog steeds aan. Renners komen graag naar Zoeterwoude omdat de prijzenpot goed gevuld is en het sfeervolle parcours uitdagend is voor de renners.

Het wielercomité waardeert voorts de medewerking van de mensen die langs het parcours wonen. Zij zetten hun auto buiten de ring van het parcours en steken massaal de vlag uit om het geheel een feestelijk aanzien te geven.

De categorie nieuwelingen trappen om 11.30 uur op. Daarna komt om 13.00 uur de schooljeugd in actie, om 14.30 uur rijden de amateurs hun rondjes rond de kerk en vanaf 16.15 uur sluiten de inwoners de wielerdag af.

Zonder sponsoren is een wielerdag niet te organiseren. Het wielercomité prijst zich gelukkig met de steun van een flink aantal sponsoren, twee sponsors hebben zelfs hun bedrijfsnaam aan een koers gekoppeld. Zo rijdt de schooljeugd de Humpy Dumpy Grutronde en bekampen de plaatselijke (en Stompwijkse) renners elkaar in de Jumbo Burgerronde voor junioren en senioren.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.