Coalitie VVD en Forum in Zuid-Holland onmogelijk, informateur Wiegel stapt op

Rob Roos, lijsttrekker in Zuid-Holland van Forum voor Democratie (links), met Henk Otten van dezelfde partij in het provinciehuis na de overwinning bij de provincialestatenverkiezingen.© ANP

Den Haag

Hans Wiegel is opgestapt als informateur voor een nieuw provinciebestuur in Zuid-Holland. Nadat het CDA zich uit de besprekingen had teruggetrokken, ziet de oud-politicus er geen heil meer in.

Wiegel onderzocht de vorming van een coalitie van FVD, VVD en CDA.

Het afhaken van het CDA maakt het voor hem onmogelijk om verder te gaan als informateur, zegt Wiegel. ,,Als een van de drie ineens opstapt, valt weinig meer te onderhandelen en dus restte mij niets anders dan mijn ontslag in te dienen.”

''Wij vinden het jammer dat het ondanks de enorme inspanningen van informateur Wiegel niet tot een positief resultaat heeft geleid'', zegt VVD-leider Floor Vermeulen.

Voor de VVD'er kwam het vertrek van het CDA als een complete verrassing. ’De onderhandelingsgesprekken verliepen voorspoedig, open en met wederzijds respect’, vindt de VVD.

Twaalf weken na de provinciale verkiezingen is de vorming van een nieuw college in Zuid-Holland terug bij af.

Lees ook: Informateur Hans Wiegel overweegt een minderheidscollege in Zuid-Holland

Lees ook: ChristenUnie-SGP verlaat onderhandelingen Zuid-Holland

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.