Theaterroute over het Leidse Bio Science Park

Theaterroute over het Leidse Bio Science Park
De drie theatermakers van ’Welcome in my backyard’ (vlnr): Tijs Huys, Julia Schmitz en Rian Evers.
© Foto Ben van Duin
Leiden

PS|theater zoekt telkens een andere Leidse wijk uit om verhalen te verzamelen en daar vervolgens een theatervoorstelling van te maken.

Na heel veel woonwijken te hebben verkend, maakte het theatergezelschap nu een opmerkelijke keuze. Theatermakers Julia Schmitz, Tijs Huys en Rian Evers trokken de afgelopen weken het Bio Science Park in. Ze gingen vooral op zoek naar buitenlandse werknemers en nodigden hen uit hun verhalen over weggaan en thuiskomen te delen.

Elke week parkeerde het drietal hun kleurrijke en mobiele keet bij een ander bedrijf. Op deze manier verzamelden ze verhalen van expats afkomstig uit alle delen van de wereld. ,,We weten eigenlijk heel weinig over deze internationale werknemers’’, constateerden de theatermakers. Het vergaarde materiaal hebben ze verwerkt in de voorstelling ’Welcome in my backyard’, die vrijdag op het Bio Science Park in première gaat.

De voorstelling heeft grotendeels de vorm van een wandeling over het bedrijvenpark. Er wordt tot en met vrijdag 5 juli twee keer daags gespeeld: er is een luncheditie (12.00 uur) en een dinereditie (18.30 uur). Eten is bij de voorstelling inbegrepen.

Kaarten voor de voorstelling en meer informatie: www.pstheater.nl

Meer nieuws uit Leiden