Crescendo vlamt voor laatste keer

Korfbal

Crescendo haalde nog eenmaal alles uit de kast voor de laatste wedstrijd uit de clubhistorie.

De Leidenaars hadden een groot feest georganiseerd voor alle leden en oud-leden, die in groten getale waren opgekomen. Het eerste achttal deed wat het moest doen bij deze gelegenheid en won met verve van Vlug en Vaardig/KCN: 23-19 eindstand. ,,Wij hadden voor alle spelers een persoonlijke boodschap op video gemaakt en die op een beamer in de bestuurskamer afgespeeld. Dat was best een mooi emotioneel moment. We hebben nog nooit zoveel publiek gehad. Daarom ben ik blij dat we zo’n goede wedstrijd gespeeld hebben”, stelde coach Dennis van der Horst vast. Joey van Oevern (4), Joris Cornelissen (3), Jorinde Hoogeboom, Mieke van der Horst en Wesley van Oevern beslisten de wedstrijd tussen 8-7 en 18-11. Het merendeel van de leden van Crescendo gaat na de opheffing spelen bij KZ Danaïden, maar korfbal aan de Saffierstraat is voorgoed verleden tijd.

Hoofdklasser Fiks incasseerde op de slotdag een 20-19 nederlaag bij SDO (K). De formatie van de scheidende coach Rick Nell eindigde als debutant niettemin op een keurige vierde plaats. Mart Hortensius (2), Lianne Anholts en Roy Vreeken maakten na 16-15 nog tweemaal gelijk, waarna het twee minuten voor tijd alsnog mis ging.

Overgangsklasser Pernix kon het kampioensfeest van De Meervogels niet verhinderen, want het werd 18-26. Debbie van Alphen, Anoek Braam, Joost Kuipers (2) en Jaïr Korf de Gidts lieten de score twintig minuten lang tot 7-8 gelijk opgaan. De thuisploeg kwam de klap van een gemiste strafworp én vier tegentreffers (7-12) niet meer te boven.

Poulegenoot Velocitas verzekerde zich op eigen kracht van handhaving door 23-18 winst op Die Haghe. Tom Glasbeek (2), Debby Halvemaan, Ivar van Driel en Nick van der Zee zorgden voor de beslissende doorbraak van 18-16 naar 23-17. Christel Zwanenburg speelde haar laatste wedstrijd voor de Leiderdorpers; zij gaat terug naar Pernix.

Eersteklasser Sporting Trigon behaalde een 15-11 zege op Nova. Marc Meulenbeld, Janwillem van der Gugten (2), Mandy Bekooy, Danya Kling en Gerald van Dijk maakten het verschil tussen 7-8 (rust) en 14-9. De Leidenaars spelen zaterdag op eigen veld een oefenwedstrijd tegen het nationale team van Suriname.

Tweedeklasser KZ Danaïden sloot een sterke tweede veldhelft af met een 12-11 overwinning op kampioen KIOS. De Leidenaars domineerden in de eerste helft, want Lisa de Witt, Jasper van Kouwen (3), Marco Blankenburgh (2), Nina Devilee en Mike de Wit bouwden een 10-3 voorsprong op. Na de pauze werd de aanval beter verdedigd en liep het verschil flink terug.

Derdeklasser Madjoe leed een ongelukkige 13-12 nederlaag bij Badhoevedorp. Sander van den Oever (4), Eric Noort en Chris Vliegenthart zorgden na 4-3 voor 5-7 (rust) en 7-9. De Rijnsburgers misten echter te veel kansen om hun voorsprong vast te houden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal