Nationale Toplessdag in Noordwijk

Noordwijk gaat zondag topless.

Peter van der Hulst
Noordwijk

Het strand van Noordwijk vormt komende zondag het decor voor de Nationale Toplessdag. De bedoeling is dat zoveel mogelijk vrouwen de topjes van de bikini uitdoen. De recordpoging is een initiatief van NFN Open & Bloot, de belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland.

Volgens Open & Bloot blijkt uit onderzoek dat de helft van de Nederlandse vrouwen graag topless wil zonnen. Toch zijn veel vrouwen terughoudend. De belangenbehartiger ziet een direct verband met de opkomst van smartphones en sociale media.

Vrouwen zouden zich daardoor kwetsbaar voelen. De Nationale Toplessdag moet daarin verandering brengen. ,,Als we met zijn allen het topje weer uitlaten, halen we de kwetsbaarheid er af. Want zeg nou zelf... hoe bijzonder is het eigenlijk’’, meent de organisatie.

Zondag is het daarom de bedoeling dat op de stranden, bij meren en campings de topjes uitgaan. Een team van Open & Bloot is zelf aanwezig op het strand van Noordwijk. In de buurt van paviljoen Beach Break hoopt de organisatie op zo veel mogelijk vrouwen om een record te kunnen vestigen. Aanmelden kan zondag vanaf 12.00 uur. De telling sluit om 14.00 uur. ,,Door op het strand blote borsten in alle soorten en maten tegen te komen, kijken vrouwen weer positiever naar hun eigen lichaam’’, aldus de organisatie van de recordpoging.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.