Toch geen pontonbrug naast Stierenbrug, flinke omweg voor langzaam verkeer

Fietsers en voetgangers moeten over de Rhijnvreugdbrug.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Leiderdorp

Fietsers van de Leiderdorpse Persant Snoepweg naar de Hoge Rijndijk in Leiden moeten flink omrijden als de Stierenbrug is afgesloten. Dat komt doordat de provincie afziet van het oorspronkelijke plan om naast de Stierenbrug tijdelijk een pontonbrug te leggen.

De Stierenbrug is van 22 juli tot 1 september afgesloten voor alle verkeer vanwege onderhoudswerkzaamheden. Voor fietsers en voetgangers zou naast de afgesloten brug een pontonbrug over de Oude Rijn worden gelegd, in het verlengde van de Ockenrode.

De provincie ziet daar echter van af, omdat zo’n brug de scheepvaart te veel in de weg zou zitten. De Stierenbrug gaat tijdens het onderhoud namelijk maar één keer per twee uur open voor schepen en de provincie verwacht dat er dan een enorme rij ligt te wachten. Daarvoor zou de pontonbrug dan ook lang open moeten, en dat zou weer leiden tot verkeerschaos op de Ockenrode.

Het alternatief dat de provincie heeft bedacht voor langzaam verkeer is een omleiding via de Rhijnvreugdbrug. Dat is voor wandelaars en fietsers van Leiderdorp naar Leiden wel een flinke omweg. Ze moeten dan ruim een kilometer afleggen om alleen maar van de ene kant van de Stierenbrug naar de andere te komen.

De provincie houdt woensdag van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond over de afsluiting. Die wordt gehouden op de boot ’River Princess’, die dan aangemeerd is aan de Ockenrode in Leiderdorp.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.