Bekers voor Haringrock Katwijk in de verkoop

Bekers voor Haringrock Katwijk in de verkoop
Voor de voorverkoop van de glazen werkt organisator Ton Frissen (rechts) samen met café In den Blauwen Bock.
© Publiciteitsfoto
Katwijk

Wegwerpplastic gaat in de ban tijdens het Katwijks festival Haringrock. De plastic drinkbekers worden vervangen door duurzame exemplaren gemaakt van polypropyleen. Ze kunnen vrijdagavond 21 juni, maar ook op zaterdag 6 juli bij het Haringrockteam in de voorverkoop worden aangeschaft.

Het muziekspektakel op het evenementenplein aan de Boulevard wordt op 12 en 13 juli gehouden. De editie 2019 wordt volledig plastic vrij. Organisator Ton Frissen laat weten dat bezoekers geen plastic tassen, patatbakjes en zakjes mayonaise meer tegenkomen. Frissen, zelf werkzaam in de visindustrie, kent de gevolgen van afval in de zee en zegt daarom extra gemotiveerd te zijn. ,,Een plastic vrij Haringrockfestival scheelt zomaar duizenden kilo’s plastic afval’’, is zijn inschatting. De ecoglazen van polypropyleen kunnen niet alleen hergebruikt worden, maar zijn volgens Frissen ook nog eens goed afbreekbaar.

In samenwerking met café In den Blauwen Bock worden de nieuwe bekers vrijdag tijdens de XL-koopavond voor het eerst te koop worden aangeboden. Ze zijn voor 2,50 euro verkrijgbaar bij het Haringrockteam. Op 6 juli gebeurt dat ook van 11.00 tot 17.00 uur bij het café.

De glazen krijgen elk jaar een nieuwe opdruk, maar bezoekers die niet van verzamelen houden, kunnen in de volgende jaren ook reeds aangeschafte exemplaren hergebruiken. Ook is het mogelijk om tijdens het festival voor vier munten een pitcher aan te schaffen. De munten zijn ook tijdens de volgende edities geldig.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.