Alphen aan den Rijn neemt ’werkprocessen’ onder de loep na groot datalek

Alphen aan den Rijn neemt ’werkprocessen’ onder de loep na groot datalek
Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn neemt zijn ’werkprocessen’ scherp onder de loep om een nieuw datalek te voorkomen. Maar een ’menselijke fout’ is nooit helemaal te voorkomen, antwoorden burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van PvdA-fractievoorzitter Ernst-Jan Straver.

Vorige week stuurde de gemeente 1.017 brieven aan inwoners van Alphen, Nieuwkoop en Kaag en Braassem met uitkeringsgegevens van anderen. Een ambtenaar had gaf per ongeluk de opdracht dubbelzijdig printen. ’Het versturen van een mailing van dergelijke omvang is een bijna geautomatiseerd proces, helaas is door een menselijke fout de printopdracht niet gecontroleerd’.

Door de printfout hebben ruim duizend andere uitkeringsgerechtigden helemaal geen informatie ontvangen over hun vakantietoeslag in het kader van de Participatiewet. Zij ontvingen vorige week wel een excuusbrief voor de gemaakte printfout. ,,Deze week ontvangen zij alsnog een brief met de specificaties van hun vakantietoeslag’’, zo meldt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Meer nieuws uit Leiden