Omstreden plannen Leidse Roomburgerpark terug naar de tekentafel

Roomburgerpark.

Roomburgerpark.© Archief

Loman Leefmans
Leiden

Er moet een geheel nieuw inrichtingsplan komen voor het Leidse Roomburgerpark.

Dat moet een plan worden waarbij niet alleen het huidige rechthoekige park wordt betrokken, maar ook de straten en stroken eromheen. Bovendien is het de bedoeling dat buurtbewoners bij het nieuwe ontwerp echte inspraak krijgen en er alleen een extra hockeyveld kan komen als ook groen en biodiversiteit in de omgeving toenemen.

Dat is de strekking van een motie van GroenLinks die donderdagavond op een ruime meerderheid in de gemeenteraad kon rekenen. ,,En ik acht het uitdagend maar uitvoerbaar’’, aldus sportwethouder Paul Dirkse (D66).

Door de motie verdwijnen de huidige plannen van Dirkse ook direct van tafel. De wethouder stelde de vorming van een wijksportpark voor, met een efficiëntere inrichting dan nu het geval is. Met veel extra groen én een extra kunstgrasveld voor de hockeyclub Roomburg.

Dat ontwerp zorgde voor veel protest in de buurt en ook een grote politieke verdeeldheid. VVD wil een extra hockeyveld, Partij voor de Dieren en de ChristenUnie niet en de rest vindt dat Dirkse en zijn ambtenaren hun huiswerk moeten overdoen. Wanneer dat af is, daar wilde de wethouder geen slag naar slaan.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.