Alphense hockeyers pakken ook de beker

Aanvoerder Bob van Rongen neemt de beker in ontvangst.

Aanvoerder Bob van Rongen neemt de beker in ontvangst.© Foto Ron Hoenson

Tom Mentink
Zeist

,,Volgens mij heeft een van die gasten een bubbelbad in z’n achtertuin, dus daar gaan we zo de overwinning vieren en even afkoelen’’, vertelde Robbert Groeneveld, trainer van de Alphense hockeyers, die zondagmiddag de Silver Cup pakten in Zeist op neutraal terrein.

In de finale van het bekertoernooi, voor teams van de eerste tot en met de vierde klasse, was de kampioen van de tweede klasse A met 3-0 te sterk voor eersteklasser Zoetermeer.

,,Ik heb er geen woorden voor, dit had ik opnieuw niet verwacht’’, zei Groeneveld, die zag dat zijn ploeg het in de openingsfase moeilijk had. ,,Ze zetten ons flink onder druk, maar we hebben die fase overleefd.’’

In de wedstrijd, die vanwege de warme weersomstandigheden in vier kwarten was opgedeeld, maakte Fabian Pastijn de openingstreffer door de bal langs de Zoetermeerse goalie Duncan van der Valk (ex-Alecto) te schieten (1-0). Na rust bouwden Olivier de Klerk en Jasper Habets de score uit, waardoor Alphen al vroegtijdig de ’dubbel’ kon vieren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Een kampioenschap is al uniek, maar die beker maakt het helemaal speciaal. We hebben alles gewonnen wat we kunnen winnen’’, besefte Groeneveld.

Tijdens de prijsuitreiking stonden de Alphenaren ook nog even stil bij hun overleden ploeggenoot Floris Wever, die afgelopen zomer overleed na een scooterongeluk in Thailand. Onder meer zijn shirt werd omhoog gehouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Ook Stephan Veen, voormalig international van Oranje en inmiddels bestuurslid Tophockey Heren van de hockeybond. hield een heel mooi woordje over ons. Hij wist alles wat we hebben meegemaakt, heel bijzonder’’, vond Groeneveld.

Door het succesvolle bekeravontuur krijgt Alphen volgend seizoen een plek in de Gold Cup, het hoogste bekertoernooi, met teams uit de hoofd-, promotie- en overgangsklasse.

,,Dat zijn voor ons duels om nog meer te leren. Misschien mogen we wel spelen tegen een hoofdklasser. En we zijn geen onbekende, want inmiddels kent heel Nederland de Alphense hockeymannen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.