Leden stemmen over voetbalfusie tussen DOSR en WVC

Pim van der Meer (DOSR) en Ed Muller (WVC) in de tijd dat ze nog niet wilden fuseren.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Roelofarendsveen

Heel lang was een fusie tussen de voetbalclubs in de Veen onbespreekbaar. Voortschrijdend inzicht en een veranderende tijdgeest hebben DOSR en WVC (fusie van SVOW en Alkmania) elkaar inmiddels in de armen gedreven.

Afgelopen vrijdag werden de leden van beide verenigingen geïnformeerd over een vergaande samenwerking. Uit grondig onderzoek is gebleken dat de leden van de clubs het meest gebaat zijn bij een fusie. De zes werkgroepen, bestaande uit leden van zowel WVC als DOSR, presenteerden die bevindingen twee weken geleden al aan de beide hoofdbesturen. Vrijdag kregen de leden, vrijwilligers en sponsors dat advies te horen.

De werkgroepen kwamen tot de conclusie dat een samengaan van beide clubs zowel sportief als financieel veel voordelen kan bieden. De voetbalburen bleken meer overeenkomsten te hebben dan vooraf gedacht. Bij een fusie gaat de voorkeur uit naar een nieuw gezamenlijk gebouw.

Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen zullen de leden van beide clubs mogen stemmen over een fusie. Dit zal waarschijnlijk gebeuren op maandag 2 september. Een eventuele nieuwe fusieclub zal dan in het seizoen 2020-2021 van start gaan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.