Oranje met Dekker en Martens in WK-finale

Oranje met Dekker en Martens in WK-finale
© ANP

De Nederlandse voetbalsters beginnen om 17.00 uur met verdedigster Anouk Dekker in de basis aan de WK-finale tegen de Verenigde Staten. Dekker krijgt in het Parc OL de voorkeur boven linksback Merel van Dongen, die op de bank is gezet door bondscoach Sarina Wiegman. Dominique Bloodworth verhuist daardoor van het hart van de defensie naar de linkerkant, Dekker staat centraal achterin naast Stefanie van der Gragt.

Dekker, speelster van de Franse club Montpellier, miste de eerste groepswedstrijd van dit WK tegen Nieuw-Zeeland vanwege een schorsing. Ze verving daarna de geblesseerde Van der Gragt tegen Kameroen en Canada. In de knock-outfase kwam Dekker alleen tijdens de kwartfinale tegen Italië nog even als invalster binnen de lijnen.

Lieke Martens blijkt ook weer fit genoeg om te starten. De linksbuiten heeft al een tijdje last van een teen en kon daardoor de afgelopen dagen amper trainen. Martens werd in de halve finale tegen Zweden halverwege al gewisseld. De medische staf heeft haar toch weer op tijd klaar gekregen voor de finale tegen de Amerikaanse vrouwen. Lineth Beerensteyn krijgt rechts voorin opnieuw de voorkeur boven Shanice van de Sanden.

Opstelling: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Dekker en Bloodworth; Groenen, Van de Donk en Spitse; Beerensteyn, Miedema en Martens.

Meer nieuws uit Sport