Filmende Leidse ontucht-arts dood in cel aangetroffen; hoger beroep zou donderdag dienen

Leiden

De tot vijf en een half jaar cel veroordeelde Leidse invalhuisarts Maarten B. heeft afgelopen vrijdag zelfmoord gepleegd in de Alphense gevangenis. Dat melden anonieme bronnen. Het Openbaar Ministerie wil slechts bevestigen dat B. afgelopen vrijdag is overleden.

De voormalige invalhuisarts zou deze donderdag voor het gerechtshof in Den Haag verschijnen voor de behandeling van het hoger beroep in zijn zaak.

Hij stond begin dit jaar terecht voor ontucht met zijn dochtertje en haar vriendinnetjes en het betasten en stiekem filmen van ontklede patiëntes. B. ontkende zijn pedofiele gevoelens, maar zei wel dat hij ’een kronkel’ in zijn hoofd had.

Het betasten van billen en borsten was volgens hem medisch handelen. Volgens deskundigen had de man wel een pedofiele stoornis en waren de ’onderzoeken’ voor zijn eigen gerief. Naast een celstraf kreeg hij tbs met dwangverpleging.

De woordvoerder van het OM wil niets zeggen over de omstandigheden waaronder B. aan zijn einde kwam. Het gerechtshof meldt wel dat hij in afwachting van zijn hoger beroep in de cel zat.

Lees ook: Cel en tbs voor Leidse huisarts Maarten B. om ontucht en filmen

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.