Wolf van Dijk keert terug bij DIOK, Illie Greeve gaat op wereldreis

Leiden

De rugbyers van DIOK kunnen komend seizoen weer een beroep doen op Wolf van Dijk, die in Leiden gaat studeren. De jonge international speelde afgelopen seizoen in Schotland voor RFC Ayr, een amateurclub die is gelieerd aan de profclub Glasgow Warriors.

Van Dijk maakte razend snel faam in de rugbywereld. In het seizoen 2017/2018 groeide hij uit tot de smaakmaker van DIOK waardoor hij zich in de kijker speelde bij de Schotse topclub. Naast Van Dijk strijken ook Bo Donkersloot en Leylan Tjoe Ny neer bij de Leidse landskampioen.

Donkersloot is afkomstig van Hookers en winger/full back Tjoe Ny komt over van Amstelveen waar hij zich opwerkte tot jeugdinternational.

Ook in de staf verandert er het een en ander. Glenn Vertonghen (ex-Hookers) wordt assistent van hoofdcoach Andy Egonu die eerder al voor twee seizoenen bijtekende. Sylke Haverkorn stopt vanwege tijdsgebrek. Haverkorn is tevens bondscoach van de rugbyvrouwen van Turkije.

Daartegenover staan een aantal vertrekkers van wie Illie Greeve de meest in het oogspringende is. Greeve gaat binnenkort op wereldreis en zal daardoor komend seizoen niet inzetbaar zijn voor DIOK. Zijn afwezigheid is een fikse aderlating.

Ook de Fransman Benjamin Dechartres en de Portugees Manuel Pinto hebben de landskampioen de rug toegekeerd. Dechartres is gestopt en Pinto keert terug naar Portugal om zijn studie op te pakken.

Henjo van Niekerk wordt het komend seizoen coach van de voorwaartsen. De Zuid-Afrikaan stond vorig seizoen nog in de tweede rij. Van Niekerk heeft in Hong Kong al de nodige ervaring als coach opgedaan.

Voor DIOK begint het nieuwe seizoen op 7 september met de eerste ronde van de BeNeCup waaraan de beste vier clubs van Nederland en België deelnemen. Die eerste ronde wordt gespeeld aan de Leidse Smaragdlaan. DIOK komt om 17 uur in actie tegen Rugby Ottignies Club, de nummer drie van de Belgische competitie. Eerder op de dag (15 uur) kruist HRC op hetzelfde veld de degens met Rugbyclub Soignies.

Een week later gaat DIOK op bezoek bij HRC in Den Haag. Op 21 september wacht een trip naar Rugbyclub Soignies in België. Mochten de Leidenaars poulewinnaar worden, dan volgt op 28 september de finale in Brussel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.