Rijnvicus neemt beheer sporthal De Vlinder over, restaurant gaat dicht

Ter Aar

Rijnvicus is de nieuwe beheerder van de Ter Aarse sporthal De Vlinder. Het Alphense leerwerkbedrijf neemt de schoonmaak en de horeca van het gebouw, dat medio 2021 dichtgaat, over.

Rijnvicus heeft het beheer overgenomen van Lyna Kant, die op 1 juli is vertrokken. Al in 2016 had de gemeente Nieuwkoop het contract met deze exploitant opgezegd.

De nieuwe beheerder gaat niet verder met het restaurant van De Vlinder, maar biedt voortaan alleen nog snacks en drankjes voor sporters aan, op een beperkter aantal uren. Op maandag en zondag is het niet meer mogelijk een consumptie te bestellen. De groep sporters in De Vlinder is daar op beide dagen te klein voor, vindt de gemeente. Op dinsdag tot en met zaterdag is vanaf vijf uur ’s middags tot middernacht mogelijk om iets te eten of te drinken na het sporten. Losse verhuur van het horecagedeelte, buiten de vaste bezetting, is van dinsdag tot en met zaterdag mogelijk.

In de zomervakantie is De Vlinder dicht wegens onderhoud aan de vloer van de sporthal. Eind augustus of begin september gaat de sporthal weer open.

De gemeente Nieuwkoop vindt de ruim dertig jaar oude sporthal langs de Aardamseweg te duur worden in onderhoud. Ze is inmiddels bezig met de voorbereiding voor de bouw van een nieuwe sporthal langs de Westkanaalweg, in de buurt van de voetbalvelden van TAVV. Het sportcomplex vormt onderdeel van een nieuw te bouwen Integraal Kind Centrum. De verwachting is dat de nieuwbouw medio 2021 klaar is voor gebruik. Dan gaat De Vlinder dicht.

Rijnvicus is het leerwerkbedrijf voor de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Rijnvicus creëert passend werk voor werkzoekenden die om tal van redenen (nog) geen gewone baan kunnen vinden. Tegen sluiting van sporthal De Vlinder is in 2017 langdurig geprotesteerd door zowel de exploitant als de gebruikers van het restaurant en de sporthal. Meer dan duizend handtekeningen haalde het actiecomité ’De Vlinder moet blijven’ binnen, maar het verzet mocht niet baten.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.