Bas Brekelmans krijgt Jacoba van Beierenpenning bij afscheid als wethouder Teylingen

Bas Brekelmans.© Foto Hielco Kuipers

Sjaak Smakman
Teylingen

Bij zijn afscheid heeft wethouder Bas Brekelmans donderdagavond uit handen van burgemeester Carla Breur de Jacoba van Beierenpenning gekregen.

Brekelmans werd wethouder in de gemeente na de raadsverkiezingen van 2014. Zijn politieke carrière begon in Lisse als raadslid voor Nieuw Lisse, waarna hij in 2006 wethouder voor de VVD werd. In 2013 maakte hij de overstap naar Noordwijk, maar de VVD belandde daar in 2014 in de oppositie. Brekelmans ging toen aan de slag in Teylingen, waar hij zich bezig hield met financiën, ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer, economie, sport en recreatie en toerisme.

Brekelmans legt na bijna anderhalf jaar in zijn tweede periode als wethouder in Teylingen zijn functie neer om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin. Vooral het vele avondwerk wordt een te grote belasting voor zijn gezin, zei hij woensdag in een interview in deze krant.

Brekelmans wordt opgevolgd door Marlies Volten, die tot aan de raadsverkiezingen vorig jaar fractievoorzitter was voor de VVD. Zij werd donderdagavond geïnstalleerd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.