Studentenwoningen in Statenhof Leiderdorp

Studentenwoningen in Statenhof Leiderdorp
Leiderdorp

In het al jaren leegstaande kantoorpand Statenhof in Leiderdorp komen 206 studentenwoningen. De gemeente Leiderdorp is akkoord met dat plan van de Citystone Group.

De Amsterdamse belegger en ontwikkelaar Citystone heeft een plan ontwikkeld voor 168 zelfstandige studentenwoningen in het al jaren leegstaande kantoorgebouw naast winkelcentrum Winkelhof. Een extra verdieping op het gebouw zou ruimte bieden aan nog eens 38 appartementen.

De gemeente Leiderdorp streeft er al jaren naar de kantoorkolos te laten omvormen tot woongebouw. Het idee werd in 2012 al geopperd, het huidige college zette het in haar coalitieprogramma. Een hinderpaal voor ontwikkelaars was tot nu toe het parkeerbeleid van de gemeente, dat voorschrijft dat parkeerruimte in principe op eigen terrein moet worden aangelegd. Dat is bij de Statenhof ’vrijwel onmogelijk’, aldus burgemeester en wethouders.

Bij studentenhuisvesting, bedacht de Citystone Group, speelt dat parkeerprobleem veel minder. Studenten hebben meestal geen auto en krijgen ook niet veel bezoek met een auto. Bovendien gaat de ontwikkelaar een overeenkomst sluiten met eigenaar Wereldhave over het medegebruik van de parkeergarage onder winkelcentrum Winkelhof. Dat kan volgens beide partijen, omdat de studenten de garage vooral ’s avonds zullen gebruiken.

De ontwikkelaar mikt vooral op de groeiende groep van internationale studenten in Leiden. De Statenhof zou daar, zo dicht bij Leiden en dankzij een goede busverbinding, bij uitstek geschikt voor zijn. Citystone hoopt snel aan de slag te kunnen met de verbouwing en al in 2020 studenten te kunnen huisvesten. Donderdag 18 juli is er in het gemeentehuis van Leiderdorp een informatiebijeenkomst voor omwonenden over het plan, tussen 17.30 en 19.30 uur.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.