Gepensioneerde politiehond Joop vindt in Voorschoten gestolen portemonnee

Gepensioneerde politiehond Joop vindt in Voorschoten gestolen portemonnee
Joop, met de portemonnee.
© Foto Twitter
Leiden

Hij mag met pensioen zijn, politiehond Joop (9) bleek het speuren niet te zijn verleerd. Tijdens het uitlaten, afgelopen woensdag in Voorschoten, vond hij een portemonnee, die van diefstal afkomstig bleek te zijn.

De Mechelse herder Joop had na een jarenlange carrière als politiehond in Den Haag sinds een paar maanden een nieuwe baas. Joop mag af en toe loslopen van zijn baas. Woensdag rende hij weg, snuffelde rond in de bosjes en kwam daaruit tevoorschijn met een portemonnee, die hij aan zijn baas gaf.

Joop bleek een portemonnee te hebben gevonden, die door een dief was leeggehaald, maar die de pasjes had laten zitten. De baas van Joop ging met de portemonnee naar het adres dat hij op een van de pasjes had gevonden. Daar bleek een Voorschotense te wonen, die met dankbaarheid de portemonnee van haar overleden echtgenoot in ontvangst nam.

,,Joop kon het nog’’, lacht woordvoerster Marieke Maas van de politie Den Haag. Joop, die zijn opleiding heeft gehad bij de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging, is gespecialiseerd in het opsporen van geld. ,,Zijn speurneus werkt na jaren trouwe dienst nog steeds heel goed!’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.