Restauratieprijs Stichting Oud Sassenheim voor oude kosterwoning Pancratiuskerk

De voormalige kosterswoning aan de Parklaan.© foto SOS

Sassenheim

Een pareltje voor Teylingen, zo noemde wethouder monumentenbeleid Arno van Kempen de aangebouwde en gerenoveerde voormalige kosterswoning van de Pancratiuskerk aan de Parklaan bij de uitreiking vrijdagmiddag van de Restauratiepijs 2019 van de Stichting Oud Sassenheim. Bart en Tineke Klaver kochten de uit 1956 daterende woning in 2017 en lieten het helemaal opknappen. Het heeft ’een wezenlijke verbetering van het dorpsbeeld op een markante plaats’ opgeleverd, aldus SOS-voorzitter Alfred Pop.

Het pand is onder architectuur van Architectenbureau Warmenhoven uit Sassenheim door Bouwbedrijf J&D uit Noordwijk gerenoveerd en vergroot. De oude contouren zijn herkenbaar gebleven en in stijl aangebouwd.

,,De SOS-restauratieprijs hoeft niet altijd naar een rijks- of gemeentelijk monument te gaan, maar kan ook betrekking hebben op een object of beeldbepalend pand”, aldus Pop bij de uitreiking. De Restauratieprijs 2019 bestaat uit een oorkonde en een SOS-muurschildje. Dat werd gistermiddag onthuld door Bart Klaver en Arno van Kempen. Eerder ging de prijs naar de Van Pallandtlaan 24, het Uphoffpand, het Oude Postkantoor, het pand van makelaarskantoor Heemborgh en Villa Nancy.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.