Leiderdorp moet opnieuw auto’s tellen op de Splinterlaan

De defecte afsluiting.© Foto Leidsch Dagblad

Aad Rietveld
Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp heeft een camera opgehangen aan de Splinterlaan om te kijken hoeveel automobilisten het inrijverbod bij de kapotte bussluis negeren.

Drie weken het verkeer registreren met tel-lussen op de weg, heeft geen bruikbare informatie opgeleverd. Het bedrijf dat de tellingen bij de bussluis moest uitvoeren, kon aan de gegevens niet aflezen of er een auto over de kabels reed, of misschien twee fietsen en een scooter. Daarom hangt er nu een camera die een week lang tussen 6.00 en 23.00 uur passerende auto’s gaat fotograferen.

Het beweegbare obstakel bij de ingang van de Splinterlaan aan de kant van de Spanjaardsbrug werd ongeveer vier weken geleden permanent naar beneden gezet, omdat het niet meer zou reageren op signalen van ambulance, politie- en brandweerauto. Repareren van het veertien jaar oude mechanisme is volgens de gemeente geen optie. Leiderdorp kijkt nu hoe vaak en op welke momenten het inrijverbod wordt overtreden, om te bepalen wat daartegen kan worden gedaan.

Sinds de bussluis onklaar is gemaakt, gaan bijzondere opsporingsambtenaren en de wijkagent er geregeld controleren. Bij die controles zijn tot dusver zeven automobilisten bekeurd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.