Restauratieprijs Stichting Oud Sassenheim voor oude kosterwoning Pancratiuskerk

Restauratieprijs Stichting Oud Sassenheim voor oude kosterwoning Pancratiuskerk
De voormalige kosterswoning aan de Parklaan.
© foto SOS
Sassenheim

De fraai aangebouwde en gerenoveerde voormalige kosterswoning van de Pancratiuskerk aan de Parklaan heeft gisteren de Restauratiepijs 2019 van de Stichting Oud Sassenheim gekregen. De prijs is in 2012 ingesteld om meer aandacht en bewustzijn te creëren voor beeldbepalende panden in Sassenheim. Het in 2017 door familie Klaver aangekochte pand is gelegen op een markante plaats en vormt een wezenlijke verbetering van het dorpsbeeld ter plaatse, aldus de SOS.

Het pand is onder architectuur van Architectenbureau Warmenhoven uit Sassenheim door Bouwbedrijf J&D uit Noordwijk gerenoveerd en vergroot. Het oorspronkelijke pand dateert uit 1956. De oude contouren van het pand zijn herkenbaar gebleven en in stijl aangebouwd.

Het op een markante plaats gelegen vernieuwde woonhuis is volgens SOS-voorzitter Alfred Pop een aanwinst voor Sassenheim. ,,De SOS-restauratieprijs hoeft niet altijd naar een rijks-of gemeentelijk monument te gaan, maar kan ook betrekking hebben op een object of beeldbepalend pand”, aldus Pop bij de uitreiking.

De Restauratieprijs 2019, bestaat uit een oorkonde en een SOS-muurschildje. Dat werd vrijdagmiddag door de familie Klaver onthuld in bijzijn van onder meer wethouder Arno van Kempen. Eerder prijzengingen onder meer naar het Uphoffpand en het Oude Postkantoor.

foto SOS

Meer nieuws uit Leiden