Waar de Leidse expatschool wordt opgezet, is nog steeds niet uitgemaakt

Loman Leefmans
Leiden

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat een nieuwe internationale basisschool wordt gebouwd op het grasveld bij de Saffierstraat in Leiden.

De gemeenteraad wil dat onderwijswethouder Paul Dirkse (D66) ook andere locaties onder de loep neemt, zoals op het Bio Science Park of in Oegstgeest. ,,Daar ga ik mijn best voor doen’’, zo laat hij weten.

De regio telt momenteel één Engelstalige basisschool, de Elckerlyc in Leiderdorp.

Daar zijn de wachtlijsten fors en daarom hebben Leiden en omliggende gemeenten het plan opgevat om een nieuwe school voor expatkinderen op te zetten. Het oog daarvoor is gevallen op een grasveld in de wijk Morskwartier.

,,Het ministerie heeft al een licentie voor een tijdelijke nieuw school verleend. En vanuit Estec en bedrijven op het Bio Science Park ontving ik adhesiebetuigingen’’, aldus Dirkse die speelt met het idee om zogeheten tiny forests rond het nieuwe schoolgebouw aan te leggen.

Het enthousiasme wordt niet door iedereen gedeeld. Buurtbewoners vrezen dat hun speelveld verloren gaat en dat de internationale school verkeersoverlast veroorzaakt. ,,Uiteraard gaan we nog met buurtbewoners gesprekken voeten’’, zegt Dirkse toe.

Toch, op last van de gemeenteraad, moet Dirkse serieus gaat zoeken naar een andere plek. Op het Bio Science Park bijvoorbeeld, waar veel mensenwerken die hun kinderen bij de nieuwe school willen aanmelden.

Lees ook: Rijnlands Lyceum Wassenaar: van veertig kinderen van expats na de zomer tot 360 over enkele jaren

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.