Bewoners Tasmanstraat in Leiden tegen fietsdoorsteek

Tasmanstraat.

Tasmanstraat.© Cyclomedia

Loman Leefmans
Leiden

Bewoners van de Leidse Tasmanstraat zien niets in het plan van de gemeente om van hun straat een brede fietsroute te maken. Dat gaan ze woensdagmiddag vertellen aan verkeerswethouder Martine Leewis (GroenLinks) tijdens een bijeenkomst over het onderwerp.

De gemeente wil dat de fietsroute over bedrijventerrein De Waard, aan de rand van de Zeeheldenbuurt, wordt verbeterd. Onderdeel van het beoogde traject tussen de Sumatrabrug bij de Lage Rijndijk en de Admiraalsbrug bij het Utrechtse Jaagpad, is de Tasmanstraat.

Als het aan de gemeente ligt wordt die straat een meter breder, helemaal voor tweewielers ingericht en voor auto’s gaat eenrichtingsverkeer gelden.

Op aandrang van de bewoners heeft de gemeente gekeken of de beoogde fietsroute ook een ander parcours kan krijgen, door het wijkpark of via de Admiraal Banckertweg.

Dat is onderzocht en volgens Leewis blijft de Tasmanstraat toch de beste optie, anders gaat er groen en parkeerplaatsen verloren. Dat is háár mededeling bij de bijeenkomst in het stadhuis, vanaf 17.00 uur.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.