Het gevaarlijkste kruispunt van Leiden

De gevaarlijkste kruising van Leiden.

De gevaarlijkste kruising van Leiden.© afbeelding cyclomedia

Loman Leefmans
Leiden

Dit is hem dan, het gevaarlijkste kruispunt van Leiden: de plek waar Debussystraat en Sweelincklaan uitkomen op de Vijf Meilaan. En de gemeente meldt bij het bekendmaken ervan dat er binnenkort aan wordt gesleuteld om het veiliger te maken.

Verkeersbureau VIA maakte vorige maand de gevaarlijkste verkeerspunten in Zuid-Holland bekend. Daar zaten er twee bij uit Leiden; de Herenstraat en de Kennedylaan. Dat leidde tot verwarring, want beide straten zijn lang en tellen diverse kruispunten. De fracties van GroenLinks, VVD en CDA vroegen daarom het stadsbestuur om opheldering.

Die is er nu. Het hele traject van Vijf Meilaan, Vrijheidslaan, Herenstraat, Koninginnelaan leverde 92 ongevallen op, tussen 2015 en 2018. Maar dat is een lange route langs diverse kruispunten en rotondes. De koploper als het om één bepaalde plek gaat, ligt even verderop langs de Vijf Meilaan. De kruising met Debussystraat en Sweelincklaan, met een reeks aan zebrapaden en haaientanden, leverde in drie jaar tijd in totaal 29 geregistreerde ongevallen op.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.