ZZ Leiden strikt Amerikaanse spelverdeler Tayler Persons [video]

Joris Zandbergen
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich verzekerd van de diensten van Tayler Persons. De Amerikaanse spelverdeler tekende woensdag voor een seizoen bij de Leidse basketbalclub.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 1.91 meter lange Persons speelde de afgelopen drie seizoenen voor Ball State University uit de staat Indiana, waar de bijna 24-jarige guard ook is geboren.

Bij de Cardinals kwam hij in zijn laatste jaar tot gemiddelden van 16,7 punten, 4,3 assists, 4 rebounds en 1,1 steals. Persons begon zijn collegecarrière bij Northern Kentucky, dat hij na een seizoen verliet.

,,Met Tayler Persons zetten we de eerste stap om ons nieuwe team voor komend jaar op te bouwen'', zegt coach Rolf Franke. ,,Hij heeft in college laten zien dat hij kan scoren, passen en verdedigen. Daar hebben we hem op geselecteerd.''

Met de komst van Persons is het definitief dat Maurice Watson Jr. niet terugkeert bij ZZ. De club had vorig seizoen vier Amerikanen in dienst en die zullen allemaal vervangen moeten worden. Of dat met allemaal buitenlandse spelers gedaan wordt, is nog afwachten.

De regels schrijven komend seizoen voor dat er een verplicht aantal 'homegrown' spelers in de selectie moet zijn. Naar verwachting presenteert Leiden op korte termijn een tweede aanwinst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.