Epstein niet op borgtocht vrij

Epstein niet op borgtocht vrij
New York

De Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein, die verdacht wordt van seksueel misbruik van jonge meisjes, komt niet op borgtocht vrij. De New Yorkse rechter Richard Berman bepaalde donderdag dat de 66-jarige miljardair in de gevangenis moet blijven in afwachting van zijn proces. Hij volgde de argumentatie van het Openbaar Ministerie dat het vluchtgevaar groot is. Epstein heeft overal in de wereld huizen en een privévliegtuig.

De advocaten van Epstein hadden gevraagd hem huisarrest te geven in Manhattan in afwachting van de rechtszaak. Een datum daarvoor is nog niet bekend. Op 31 juli staat een hoorzitting gepland. Het OM van New York liet Esptein vorige week arresteren op verdenking van het misbruiken van tientallen minderjarigen in de periode 2002-2005. De verdachte ontkent de aantijgingen.

Epstein werd in 2008 al eens veroordeeld in Florida wegens aanzetten tot prostitutie maar kwam er door een deal met justitie met een lichte straf vanaf. De openbaar aanklager die de schikking destijds trof was Alexander Costa, de minister van Werkgelegenheid in de regering-Trump. Hij stapte vrijdag op.

Meer nieuws uit Buitenland

Keuze van de redactie