Leidse Hans (58) en Anneke (54) Rosheuvel bij Vierdaagse heen en weer geslingerd in achtbaan van emoties

Leiden

Hans (58) en Anneke (54) Rosheuvel uit Leiden lopen voor de derde keer de Vierdaagse van Nijmegen en hebben woensdag alle reden om elkaar eens even lekker beet te pakken bij het rustpunt van het Leidsch Dagblad. Er is het afgelopen jaar immers nogal wat gebeurd.

Precies een jaar nadat bij Anneke een tracheacanule is aangebracht, was de start van de 103de Vierdaagse van Nijmegen.

Ze kreeg het kunststofbuisje in haar luchtpijp aangebracht om makkelijker te kunnen ademen, nadat ze een bacteriële infectie had opgelopen. IJdel als ze is, heeft ze een sjaaltje eromheen gedrapeerd.

,,Een jaar geleden kon ik nog geen 160 meter lopen en nu lopen we 160 kilometer’’, zegt Anneke. ,,Ze staat weer waar ze moet staan’’, vindt Hans, die afgelopen week een van zijn halfbroers verloor.

,,Hij was pas 50 jaar, kreeg een hartstilstand op een dancefestival. Hij wordt zaterdag gecremeerd. Geluk bij een ongeluk is dat we de Vierdaagse kunnen uitlopen.’’

Daarmee is het bijzondere jaar, waarin het echtpaar heen en weer geslingerd werd in een achtbaan van emoties, nog niet ten einde.

Hans: ,,Ik heb zes halfbroers. Eentje daarvan had geen contact meer met de rest van de familie. Ik had hem nog nooit gezien. Maar wat gebeurt er: we zitten dinsdag op een terras een bakkie te doen en er komt iemand naast me zitten. We raakten aan de praat. Hij schrok toen hij hoorde dat ik ook Rosheuvel heet. Blijkt het die halfbroer te zijn. Natuurlijk hebben we telefoonnummers uitgewisseld.’’

Lees ook: Vierdaagselopers uit de Leidse regio: ’Opgeven is dit jaar geen optie’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.