Premium

Ruzie tussen Katwijkse strandpaviljoenhouders: ’Nieuwe indeling van strandvakken’

Ruzie tussen Katwijkse strandpaviljoenhouders: ’Nieuwe indeling van strandvakken’
Katwijk

De veelbesproken ruzie tussen de Katwijkse strandpaviljoenhouders Jan Schipper en Henny Schaap krijgt grote gevolgen, als het aan laatstgenoemde ligt.

Hij heeft bij burgemeester en wethouders en de gemeenteraad het verzoek ingediend tot een nieuwe, evenwichtigere, indeling van de Katwijkse strandvakken.

De eigenaar van paviljoens Het Strand en Zomers schrijft in zijn brief dat hij vindt dat elk strandvak minimaal 125 meter zou moeten zijn. De gemiddelde grootte van een Katwijks strandvak, voegt hij daar aan toe. ’Dit is simpel op te lossen door een aantal vakken te herverkavelen. Dit heeft geen enkele invloed op de standplaats van de paviljoens die nu op het strand staan.’

Zijn verzoek is een reactie op de mislukte poging van buurman Jan Schipper, eigenaar van paviljoens Zand en Zilt, om strandhuisjes te bouwen op het stukje van veertig meter vrije strand naast Schaap. Dat wilde Schipper met de gemeente ruilen voor een even groot stuk vrij strand aan de noordkant van Zand.

Daar komt niets van in, liet Schaap direct weten aan wethouder Jacco Knape en een gemeentelijke stedenbouwkundige, die wel enthousiast was over het voorstel van Schipper. Schaap vindt dat zijn buurman al ruim genoeg is bedeeld met zijn strandvak, terwijl hij dezelfde huur betaalt voor minder meters. ,,Voor mijn paviljoens heb ik 177 meter, hij heeft voor Zand en Zilt meer dan driehonderd meter. En dan wil hij er nog veertig meter bij. Als de situatie andersom zou zijn, had ik met alle liefde meegewerkt.’’

In zijn verzoek herinnert Schaap de gemeente aan een aankondiging uit een zeven jaar oude nota over herinrichting van de Boulevard en het strand. Daarin staat dat dit tot nieuwe huurovereenkomsten zal leiden. Volgens Schaap is de paviljoenhouders toen ook een herverdeling van de vakken in het vooruitzicht gesteld. Wethouder Knape wil daar werk van maken, zei hij vorige week, maar niet nu. De kemphanen zijn er overigens van overtuigd dat de ander daar slechter van wordt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.