Glazen spiegels van kunstwerk op Noordwijkse boulevard vernield

Erna Straatsma
Noordwijk

Zeven spiegels van een kunstwerk op de Noordwijkse Koningin Wilhelmina Boulevard zijn zaterdagavond vernield. Vermoedelijk zijn ze er door vandalen afgetrokken.

Kunstenares Joke C. Bos reageert geschrokken. ,,Dit is heel erg om te horen.’’ Bos maakte het portret van de Noordwijkse schrijfster Henriette Roland Holst, dat naast de spiegels hangt. Vorige week donderdag werd het werk onthuld, samen met drie andere panelen die een eerbetoon brengen aan lokale kunstenaars.

Nicole van Lieshout van Noordwijk Marketing gaat komende week meteen aan de slag met de reparatie van het paneel. ,,We hadden al onze twijfel of het hufterproof was. Maar je wilt niet altijd meteen van het slechtste uitgaan, we wilden dit een kans geven. Maar goed, we gaan nu een andere oplossing zoeken, met spiegels die vast op het paneel zitten.’’ Volgens haar is het onmogelijk dat de harde wind op zaterdagmiddag voor kapotte spiegels heeft gezorgd: ,,Ik weet zeker dat die spiegels er zijn afgerukt. Ze zaten met speciale lijm vast. Allen met grof geweld kan je ze los krijgen.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.