Twee zwemmers verdronken bij Wassenaarseslag, derde persoon bij Zuiderstrand [video]

© Toon van der Poel

1 / 2
Wassenaar

Twee zwemmers zijn zondagavond verdronken in zee bij de Wassenaarseslag. Een derde persoon verdronk bij het Zuiderstrand in Den Haag. Het gaat volgens de politie om een 40-jarige man uit Duitsland en twee mannen uit Polen (31 en 23 jaar oud).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De hulpdiensten kregen zondagavond de melding dat er iemand in de zee in de problemen was geraakt ter hoogte van het Zuiderstrand. Rond hetzelfde tijdstip gold dat ook voor twee zwemmers bij de Wassenaarseslag.

Reddingsactie

Er werd een grote reddingsactie op touw gezet waarbij de KNRM-reddingboten van Katwijk en Scheveningen, de kustwacht en reddingsbrigades van Katwijk en Scheveningen betrokken waren. Ook landden twee traumahelikopters.

De drie slachtoffers zijn door de hulpdiensten gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

© Toon van der Poel

Druk

Volgens de KNRM was er geen sprake van een sterke stroming in de zee. De drie waren waarschijnlijk ook niet ver in de zee, want ze werden door omstanders uit het water geholpen.

Het was zondag in het begin van de avond nog behoorlijk druk op het strand op de beide locaties. Veel mensen zijn getuige geweest van de gebeurtenissen.

Familieleden van de slachtoffers zijn op de hoogte gebracht door de politie.

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.