Acteurs en vrijwilligers gezocht voor grote theaterproductie over bevrijding van Alphen en bijbehorende dorpen

Acteurs en vrijwilligers gezocht voor grote theaterproductie over bevrijding van Alphen en bijbehorende dorpen
Bevrijdingsfeest aan de Rijndijk.
Alphen aan den Rijn

Er is een grote theaterproductie in de maak over de bevrijding van Alphen aan den Rijn en de bijbehorende dorpen. Verschillende culturele organisaties slaan daarvoor de handen ineen.

Aan het verhaal wordt nu geschreven door Kees Visschedijk, voormalig docent op het Ashram College en auteur van historische boeken. Hij gaat in alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn op zoek naar gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog of de dagen na de bevrijding in mei 1945.

De voorstelling gaat ’Het wordt zomer’ heten en wordt in mei 2020 gespeeld, 75 jaar na de bevrijding. Er wordt onder meer aan meegewerkt door Productiehuis Alphen, Muziekfabriek, balletstudio Mirjam Ouwerkerk, theateratelier Karibuni en de historische verenigingen van de verschillende dorpen.

De initiatiefnemers van dit theaterproject zijn inmiddels een zoektocht begonnen naar acteurs en vrijwilligers, die willen meedoen aan ’Het wordt zomer’. Daarom wordt er op zondag 22 september een informatiemiddag gehouden in het Parktheater in Alphen aan den Rijn.

Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.facebook.com/hetwordtzomer of door een e-mail te sturen naar voorstellinghetwordtzomer@gmail.com

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie