Bulgaarse tegenstander voor ZZ Leiden in voorronde Europe Cup

Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden speelt in de voorronde van de Europe Cup tegen BC Beroe uit Bulgarije.

BC Beroe, dat de stad Stara Zagora als thuisbasis heeft, werd vorig seizoen tweede in de Bulgaarse competitie. In de play-offs was de halve finale het eindstation. BC Balkan, de uiteindelijke kampioen, klopte Beroe in vijf duels.

ZZ Leiden behoorde tot de vijf geplaatste ploegen in de loting voor de kwalificatieronde van het Europese toernooi. Derhalve speelt de Leidse club de return in de Vijf Meihal. Op 2 oktober is eerst de heenwedstrijd in Bulgarije, 9 oktober speelt ZZ thuis.

De winnaar over twee duels plaatst zich voor de groepsfase van de Europe Cup. Vorig seizoen bereikte ZZ de eerste ronde door het Oostenrijkse Kapfenberg in twee wedstrijden te verslaan. Daarna overleefde Leiden twee poules om bij de laatste zestien te worden uitgeschakeld door het Italiaanse Sassari, dat uiteindelijk het toernooi zou winnen.

Landskampioen Zwolle is wel rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase. Het Groningse Donar gaat proberen zich te plaatsen voor de Champions League. Mocht het daar niet in slagen, dan stroomt het ook in de Europe Cup in.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.