Zilveren Barensteel voor Warmondse Clara Sikking

Clara Sikking bij de jubileumvlag van de galerie.© Archieffoto

Sjaak Smakman
Warmond

Uit handen van cultuurwethouder Arno van Kempen heeft Clara Sikking zondag de Zilveren Barensteel gekregen.

De 81-jarige Warmondse kreeg de gemeentelijke onderscheiding onder meer voor haar inzet voor Galerie De Pomp in Warmond. De uitreiking vond ook plaats tijdens de gouden jubileumreceptie van de galerie.

Sikking richtte Galerie De Pomp op in 1971 vanuit haar overtuiging dat kunst en cultuur zowel passief als actief een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van ieder mens. „Er zijn dingen waar je van afknapt en dingen waar je van opknapt. Dat laatste is het geval met kunst. Het gaat erom dat je, als je iets zwaars hebt meegemaakt, het evenwicht herstelt door kunst te maken of ernaar te kijken”, zei ze eerder deze maand in een gesprek met deze krant. Elke vijf weken weet zij een volledig nieuwe expositie neer te zetten, die de bezoeker op een andere manier leert kijken en telkens een ander perspectief biedt, memoreerde Van Kempen.

Naast haar activiteiten voor Galerie De Pomp is ze ook actief voor het Oude Raadhuis, zet zij zich in voor de kunst- en cultuurmarkten in Warmond en draagt zij Theater het Trefpunt een warm hart toe. Daar is ook een zaal naar haar vernoemd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.