Streekgenoten werken mee aan recordpoging op de ligfiets

Bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg presenteert het team de VeloX 9. In september wil het Human Power Team Delft en Amsterdam, dat bestaat uit studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam, tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Nevada een poging doen het wereldrecord snelfietsen voor vrouwen te verbreken met de VeloX 9, een gestroomlijnde ligfiets.© Foto Bas de Meijer

Bollenstreek

Bart van de Krol, Cécile Volten, Leanne van Bentem, alle drie afkomstig uit de Bollenstreek, en de Leidenaars Jennifer Breet, Mischa de Haan en Tomas Gast zijn nauw betrokken bij de poging om het wereldsnelheidsrecord voor een ligfiets te verbeteren.

Op dit moment is dat in Franse handen met 121,8 kilometer per uur. De zes streekgenoten maken deel uit van van het Human Power Team, dat bestaat uit zestien studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Afgelopen zaterdag is de fiets, de Velox 9, onder grote belangstelling getest op het terrein van het Nationaal Militair Museum. De recordpoging moet in september plaatshebben in de Amerikaanse Nevadawoestijn.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.