Deuk ineens niet meer zo leuk voor Leids schadebedrijf

© Foto: Flashlight Fotografie

Peter van der Hulst
Noordwijk/Leiden

Hans van Veen van ASN Autoschade in Leiden reageert nuchter op het feit dat een van zijn leenauto’s, een luxe Mazda MX5 woensdagavond zwaar beschadigd raakte op de Van Berckelweg in Noordwijk. ,,Het belangrijkste is dat de bestuurder ongedeerd is. Voor de wagen zijn we verzekerd.’’

,,De man heeft zich meteen na het ongeluk bij me gemeld. Hij was erg geschrokken. Door zand en modder op de weg was hij in de slip geraakt. Ach, ongelukken gebeuren nu eenmaal’’, zegt Van Veen.

Hoe groot de schade is, kon Van Veen gisteren nog niet zeggen, omdat het voertuig nog bij de berger stond. De Mazda belandde in de bosjes, na het rammen van verkeersborden en een brug, en mist door de klap nu een voorwiel. Het bedrijf heeft zo’n twintig leenauto’s klaar staan voor klanten die zich voor reparatie van schade in Leiden melden. Daaronder verschillende sportmodellen.

Lees ook: Opvallende sportwagen raakt van de weg, bestuurder knijpt er tussenuit

Niet het enige waarmee het bedrijf opvalt. Met bijzondere slogans op de auto’s maakt het bedrijf reclame voor zichzelf. Al was de tekst op de zijkant van de Mazda MX5 voor de eigenaar van het schadebedrijf wel wat wrang: ’Hoe leuk is een deuk’.

Het is niet de eerste keer dat ASN met een reclametekst in het nieuws komt. Een in 2013 aan een sloopbedrijf verkocht busje, dook buiten toedoen van de Leidse onderneming in 2015 alsnog in Syrië op. Op de stoffige wagen was achterop de sticker van ASN nog goed te lezen. Met daaronder de slogan ’IJzersterk in Schadewerk’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.