The Guardian zet complex Leiderdorp in top 10 van meest sensationele minigolfbanen ter wereld [video]

Kinderplezier op wereldniveau in Leiderdorp.© Foto Taco van der Eb

Loman Leefmans
Leiderdorp

Golf in the Dark heeft een uiterst eervolle vermelding gekregen in The Guardian. Volgens de Engelse kwaliteitskrant behoort de Leiderdorpse indoor-attractie bij de tien beste minigolfbanen ter wereld. ,,Leuk toch’’, zegt de verraste eigenaar Richard Klinkenberg. ,,Een mooi begin voor de festiviteiten rond ons tienjarig bestaan.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het golfen-in-het-donker is gevestigd op de hoek van Vlasbaan en Zijlbaan op bedrijventerrein Baanderij. Het centrum waar de banen zijn verlicht met de ’glow in the dark-techniek’, maakt deel uit van het overdekte kinderspeelkasteel Bubbel Jungle.

The Guardian ontdekte in Leiderdorp niet alleen een bijzondere minigolfbaan, maar het werd extra spannend gevonden dat er gelijktijdig aan het spel ook een interactief mysterie moest worden opgelost.

Golf in the Dark bevindt zich op de erelijst in het gezelschap van tien minigolfbanen in de Verenigde Staten, Kosovo, Groot-Brittannië, Tsjechië, België en Zweden.

,,Ik heb geen idee wanneer vertegenwoordigers van The Guardian bij ons zijn geweest. Maar nu je het zegt, er was laatst een hele groep Engelse jongens die vertelden dat ze in heel Nederland minigolfbanen bezochten’’, aldus Klinkenberg. ,,En we zijn ook nét van plan om enkele banen te vernieuwen. Deze vermelding is een mooi cadeau.’’

Lees ook: Holey moly! Ten of the world’s most sensational minigolf courses

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.