Leiderdorpers bezoeken de bibliotheek, en doen dus aan cultuur

Loman Leefmans
Leiderdorp

Leiderdorp is toch niet de culturele woestenij zoals een recent onderzoek doet voorkomen. Althans, niet volgens de gemeente. Een woordvoerster meldt: ’Er blijkt op een aantal fronten wel degelijk behoefte aan cultuur.’

In de afgelopen jaren sloopte Leiderdorp zijn eigen theater, hielp het zijn eigen muziekschool om zeep en bovendien bouwde de gemeente een cultureel centrum waar zo goed als alles mee mis liep. In dat licht bezien is het wellicht geen wonder dat uit een recent onderzoek van I&O Research naar voren komt dat een veel Leiderdorpers wel van kunst en cultuur houden en eraan doen, maar dan hoofdzakelijk in eigen kring en/of buiten de gemeentegrenzen.

Toch wil de gemeente cultuurbeleid ontwikkelen en er geld aan uitgeven, de komende vier jaar. Want volgens de gemeente is bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de bibliotheek, want een substantieel aantal Leiderdorpers af en toe doet, ook een vorm van cultuurdeelname. Bovendien bediende I&O Research zich van een gemiddelde groep inwoners, de gemeente wil ook nog de meningen peilen in meer cultuurgerichte kringen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.