Man aangehouden in Leiden voor mishandeling neefje (8) die live te zien was op Facebook

© Foto: ANP

Ruud Sep
Leiden

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag in Leiden een man aangehouden. Dat gebeurde enkele uren nadat op Facebook te zien was hoe hij zijn 8-jarige neefje mishandelde.

De politie kwam de zaak op het spoor doordat vanuit verschillende plekken in het land mensen meldden wat zij hadden zien gebeuren via een livestream die werd uitgezonden in een facebookgroep.

Het politieteam digitale opsporing wist op basis van enkele voorwerpen die in beeld waren te achterhalen dat de livestream afkomstig was uit een woning aan de Uiterstegracht in Leiden. Volgens een woordvoerder van de politie lukte dat binnen enkele uren, met name doordat er ’documenten met identiteitsgegevens’ op de beelden te zien waren.

Rond 4 uur ’s nachts viel de politie de woning binnen. De 27-jarige zoon van de bewoner, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats die tijdelijk bij zijn vader logeerde, hing op dat moment volgens de politiewoordvoerder uit het raam. Hij is aangehouden op verdenking van mishandeling en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet bepalen of de verdachte langer vast mag worden gehouden in het belang van het onderzoek.

Het 8-jarige neefje is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hij hoefde niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. Wel krijgt hij professionele hulp.

De beelden van de mishandeling zijn niet meer terug te kijken. Daarom is de politie nog op zoek naar getuigen, dat wil zeggen naar mensen die de op Facebook uitgezonden beelden in de nacht van zaterdag op zondag hebben gezien.

Volgens de woordvoerder is het niet eerder voorgekomen dat de politie een mishandeling op het spoor kwam door een livestream op sociale media.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.