ZZ Leiden haalt power forward Jarvis Williams

ZZ Leiden haalt power forward Jarvis Williams
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft opnieuw een Amerikaanse speler vastgelegd.

Het is de 2.03 meter lange Jarvis Williams, een power forward die vorig seizoen actief was voor Radom in de sterke Poolse competitie. In tien wedstrijden kwam hij daar tot gemiddelden van 14,9 punten en 6,6 rebounds.

Williams speelde collegebasketbal voor Murray State, waar hij in zijn laatste jaar een van de uitblinkers in de competitie was. Na zijn universiteitsperiode werd hij prof in Europa. De forward kwam terecht in Polen en speelde vervolgens twee seizoenen in de Franse ’Pro B’, waar hij tegenover zijn toekomstige teamgenoot Worthy de Jong stond.

Williams is na Tayler Persons en Braxton Huggins de derde Amerikaanse aanwinst van ZZ Leiden. Die eerste twee zijn perimeterspelers en hoewel ZZ meldt dat Williams ook over een driepunter beschikt, zal hij vooral gehaald zijn om de club onder de borden te versterken.

,,Een belangrijke invulling van een van de grote posities’’, zegt coach Rolf Franke. Naar verwachting presenteert ZZ de komende tijd nog twee versterkingen, waarmee het aantal contractspelers net als vorig seizoen op acht komt.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.