Flower Parade Rijnsburg voor het eerst afgelast, parade nu binnen te bewonderen

Rijnsburg

De rondtocht van de Flower Parade door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk is afgelast vanwege de te verwachten windstoten aan de kust. De praalwagens zijn vanmiddag wel bij FloraHolland in Rijnsburg te bezichtigen. Het is voor het eerst in de historie van het corso dat de stoet binnen blijft staan.

,,De weersvoorspellingen, met name in de kuststreek, zijn zodanig dat het bestuur van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso heeft besloten, niet te gaan rijden. Veiligheid voor zowel deelnemers als publiek staan voorop’’, laat de organisatie in een verklaring weten.

Medewerkers van Bloemenveiling Royal FloraHolland maken het toch mogelijk dat publiek vanmiddag de wagen kan bezichtigen. Van 13.00 tot 19.00 uur gaan de deuren van de vestiging in Rijnsburg aan de Laan van Verhof 3 open.

De praalwagens zijn daar de afgelopen dagen opgebouwd en zouden van daaruit vertrekken. In de hal kan de volledige parade worden bekeken. Ook treden enkele muziekkorpsen op die in de parade zouden meelopen. De figuranten zullen op de wagens plaatsnemen.

Lees ook: Rijnsburg toont zich van zijn mooiste kant tijdens Flower Parade

Er is wel een restictie. ,,In verband met te verwachten publieke belangstelling behoudt de organisatie zich het recht voor de bezoekersstroom te reguleren. Het kan dus gebeuren dat u even moet wachten voordat u de hal kunt betreden’’, aldus de organisatie.

De parade is zondag wel zoals gebruikelijk te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Lees ook: Evenementen maken zich op voor harde wind op zaterdag, zorgen komen er pas vanaf windkracht acht

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.