Nieuwveen keert terug naar Lions

Nieuwveen keert terug naar Lions
Marlous Nieuwveen.
© Archieffoto
Leiden

Na een seizoen vertrekt oud-international Marlous Nieuwveen als coach van het U20-meisjesteam van ZZ Leiden.

De Leidse keert weer terug naar de club waar ze haar imposante basketbalcarrière eindigde, Loon Lions uit Landsmeer. Daar wordt Nieuwveen assistent-coach naast eindverantwoordelijke Thijs Volmer.

,,De reden van mijn overstap is dat het voor mij een betere match is om in de dameseredivisie te coachen.’’, zegt Nieuwveen. ,,Bovendien spelen bij Lions vriendinnen van mij, ik heb warme gevoelens voor die club.’’

De oud-prof gaat in Landsmeer de maandagtraining verzorgen, en de intentie is dat zij ook zelf gaat meetrainen. ,,Hopelijk kunnen ze nog bepaalde dingen van me leren. Maud Huijbens gaat doorschuiven naar dames 1. Zij speelt op mijn positie en is behoorlijk talentvol. Leuk om te kijken hoe ik haar kan helpen.’’ Huijbens is de dochter van oud-international Marcel Huijbens en Vanessa de Roos, net als Nieuwveen afkomstig uit Leiderdorp en daar begonnen met basketballen.

Nieuwveen hoopt ook bij Lions te kunnen blijven werken met haar ’maatjes’ Tanya Bröring en Fieke Ligthart, die beide het voornemen hebben uitgesproken om door te gaan.

Bij Leiden wordt de positie van Nieuwveen overgenomen door Richard den Os, onder meer voormalig assistent-coach bij ZZ 1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.