Premium

McDonald’s keert terug naar Katwijk: zeventien jaar na sluiting nieuwe poging

McDonald’s keert terug naar Katwijk: zeventien jaar na sluiting nieuwe poging
Katwijk

Zeventien jaar na de sluiting van de eerste vestiging van McDonald’s in Katwijk aan Zee gaat de hamburgerketen het opnieuw proberen in de kustplaats. Ditmaal niet in het winkelcentrum, maar vlak langs de provinciale weg N206.

Het gemeentebestuur heeft met McDonald’s een overeenkomst gesloten over de komst van een vestiging op het voormalige Northgo-terrein aan de Zeilmakerstraat, een perceel naast de nieuwe Gamma.

De hamburgergigant vroeg dit voorjaar een bouwvergunning aan. De nu bereikte overeenkomst heeft betrekking op de grondexploitatie. Er staan afspraken in over de bijdrage van McDonald’s in de kosten die de gemeente maakt om het terrein bouwrijp te maken en het project op andere manier te faciliteren.

Volgens een woordvoerster van de keten is het nog niet zeker dat de nieuwe vestiging er ook daadwerkelijk komt. ,,Dit is pas de eerste stap in een langer proces. Over de termijn doen wij geen uitspraken.’’

Het document is de komende zes weken in te zien op het gemeentehuis, maar er kunnen geen zienswijzen of bezwaren tegen worden ingediend.

De eerste vestiging van McDonald’s in Katwijk, op de kop van de Voorstraat, werd na twee jaar gesloten wegens een gebrek aan belangstelling. Vooral in de wintermaanden was er te weinig aanloop. Tot ontsteltenis van sommige politieke partijen was dat restaurant ook op zondag geopend.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.