Premium

Diepgewortelde frituurcultuur in Katwijk: ’Met eens in de week patat is niets mis’

Corine Heins-Boesaard werkt al 35 jaar in de drukbezochte snackbar Van ’t Zelfde aan het Hoornesplein: ,,Er is niets mis met eens per week patat eten.’’
© Foto Taco van der Eb

Overgewicht is van oudsher een probleem in Katwijk. Daar iets aan veranderen, te beginnen bij kinderen, is een speerpunt van wethouder Corien van Starkenburg. Desondanks houdt in Katwijk aan Zee de diepgewortelde frituurcultuur stand.

Vissers die bij thuiskomst een klein deel van de vangst opbakken in hun schuurtje, in een pan sissende olie. Het is een typisch Katwijks beeld, maar wel een tikkeltje achterhaald: de enkele inwoner van de kustplaats die nog op zee werkt, is voor zijn verse frituurwaar vaak ook aangewezen op de vishandel.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.