Noordwijk sluit nachtclub Home langer naar aanleiding van vondst explosief

Uitgaansgebied De Grent in Noordwijk was op 6 augustus urenlang afgesloten naar aanleiding van de vondst van een explosief voor nachtclub Home.© Foto Flashlight Fotografie/Stephan Bekooij

Hielke Biemond
Noordwijk

De Noordwijkse nachtclub Home blijft een maand langer gesloten naar aanleiding van de vondst van een explosief voor het pand aan De Grent, twee weken geleden. Dat heeft burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld besloten.

Zij doet dat in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie. Formeel gaat het na de aanvankelijke spoedmaatregel nu om een nieuwe sluiting. Die is volgens de burgemeester bedoeld ’om de openbare orde en veiligheid de komende weken verder te herstellen en te waarborgen’.Hoe dat in zijn werk gaat, wilde de gemeente Noordwijk dinsdag niet verder toelichten.

De vondst van het projectiel voor de deur van Home stond op 6 augustus niet op zichzelf: even verderop, aan de Binnenweg, ging ’s nachts voor de deur van de woning van uitbater Robert Ruigrok een explosief af. Honderden minuscule kogeltjes doorboorden omliggende huizen. Daarbij vielen geen gewonden.

De uitbater van Home, die met zijn gezin meteen elders werd ondergebracht, verklaarde dinsdag eerst met zijn advocaat te willen spreken voordat hij reageert op de nieuwe, langere sluiting.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.